INRAPPORTERING AV AKTIVITET
Hjälp
Inrapporteringsverktyget är väldigt primitivt. Det finns ingen felkoll. Därför finns det en förhandsgranskning, så du får göra felkollen. När du trycker på skicka så kommer din aktivitet att visas så som den kommer se ut när den är inlagd och det är först när du trycker på [OK] som hemsidan uppdateras.
// Webmaster

Saker att tänka på:
Du får inte trycka på [enter] i din rapport. Det ser ut att funka men du märker snart att det inte blir som du tänkt dig. Det är HTML formattering som gäller. Ett [enter] förstör den radbaserade kontroll som finns i uppdateringsverktyget. Det är primitivt som sagt, ingen databas.
Skriv inte för långa ord, detta breddar den yta som är avsedd för rapporten. Du ser lätt om det blir problem genom att titta på förhandsgranskningen. Är rutan ovanför med texten [nyheter] mindre än den rutan din text finns i, är det något av orden i din text som är för långt. Använd binde-streck.
Tänk på formatteringen, det är ibland trångt om utrymme i den lilla boxen men försök alltid att radbrytningarna ser snygga ut, även om du får hitta på en ny formulering eller använda andra ord. Det ska dock inte bli krystat.
Skriv inte för långa rapporter. Det ligger alltid 6 st rapporter uppe samtidigt. Alla ska få plats även hos dom som inte har många pixlar x många pixlar i skärmupplösning. Däremot inte sagt att vi bryr oss om de som håller sig till VGA fortfarande. Känner du att du vill skriva mer, skriv ner din historia i ett mail och skicka in den så kommer den med som ett reportage. För att se exempel kolla under reportage.
När du trycker [OK] för at uppdatera så kommer du inte kunna se uppdatering direkt, du måste själv aktivt uppdatera news-spalten för att se. Om du i detta läget tror att det inte skett någon uppdatering och backar tillbaka för att trycka [OK] igen så kommer det att läggas till ytterliggare en rapport, likadan som den första.