&Nu Support


Målsättning

Tanken med denna domän är att vi ska kunna få lite personligare web & mailadresser. Att registrera en domän under landsdomänen .nu var föredömligt billigt samt ett konto på Pair i USA var det billigaste & bästa stället vi kunde hitta att knyta själva domännamnet till.


Priser

 • Ett medlemskap i och.nu kostar 100:- per år (hälften efter halva året).
  Detta inkluderar mail forward adress/adresser, mailbox (se
  mail) samt webutrymme (se web) om så önskas.
  Det krävs att man har en mailadress att forwarda mailen till eller en mailbox på och.nu.

 • Finns det mer
  Det ovan nämda är det enda vi har diskuterar seriöst att tillhandahålla. Om någon är intresserad av mera får ni ta kontakt med oss och diskutera saken i fråga. Det kan ju nämnas att det är lättare att få igenom speciella önskemål om man är en aktiv och intresserad medlem.

 • Hur betalar man
  Antingen så slantar man upp kontant till Ivar eller så betalar man in till BG 485-3081 Kontohavare Ivar Nilsson, ange att det rör och.nu samt ert användarnamn.

 • Framtiden
  Efter existerat i några år så har tanken på att formalisera oss i någon form börjat ta form, dock så är vi lite osäkra på vilket sätt som vore det bästa formen för en sådan formalisering, allt ifrån aktiebolag till ordenssällskap har berörts i diskusionerna...

  Finns det nån som har några vilda ideer på förändringar och tillägg som vore trevliga så se till att föreslå dessa på våran facebook-grupp så vi kan diskutera det!!


Mail

Du väljer själv vilket namn du vill ha, den blir typ du@och.nu.

Vi har tillåter som högst 1.5M stora mail, har du behov att skicka större binärfiler får du använda din vanliga mailadress samt INTE skicka detta till adresser på och.nu.

Forward

Den enklaste av våra mail-lösningar, alla mail som skickas till din och.nu adress skickas vidare till ditt mailkonto hos din internetleverantör eller nån annan address som du väljer.

Du kan själv lägga till och plocka bort forward-adresser (s.k mail-alias) under och.nu/hem.

Ett förslag är att ändra "Reply-To" fältet i ditt mailprg. så att svaren på dina mail kommer till din adress här på och.nu.

SMTP för att skicka mail

Kan du inte använda din leverantörs SMTP-server för att skicka mail kan du i nödfall använda mail562.pair.com för att skicka mail. Ange då mail562.pair.com som SMTP-server i ditt mailprogram.

Spam

Efter ha drabbats av oehörda mängder spam under en period har vi börjat använda spamcop och SpamAssassin för att filtrera våra mail.

Upptäckta spam 'taggas' i mailheader och beroende på dina inställngar så får du sortera ut dom själv i din mailklient, eller lita på att Postmaster sorterar rätt på felmärkta mail.

Mailbox

För er som har mailbox hos oss.

Här finns 2 alternativ:

 • Ange mail.och.nu som IMAP-server/inkommande server i ditt mailprogram, samt bekräfta säkerhetsundantaget för detta.
 • Ange mail562.pair.com som IMAP-server/inkommande server i ditt mailprogram.

  Ändra password på Mailbox

  Logga in på webmailen, väl där välj 'Options'->'Change Your Password' och mata in ditt gamla och nya lösen enligt anvisningarna.

  Vid mailstrul

  Har ni problem med mailen så slå en signal (eller skicka ett mail.. haha) till Postmaster.

  Inkommande mail som ser ut att vara systemgenererade eller har en adress som inte känns igen sorteras automatiskt ut & skickas till Postmaster, dessa mail vidarebefodras till er så fort Postmaster har klurat ut vem dom är till.


  Web

  Namnet på din websida bestäms enklast av ditt användarnamn, har du hoa@och.nu som mailadress, blir då
  http://och.nu/hoa och http://www.och.nu/hoa din webadress. Det kan ju nämnas att våran levernatör på något sätt lyckas få till det så man inte behöver ha med www i våra webadresser.

  Speciella arrangemang kan givetvis ordnas för intresserade och engagerade medlemmar.

  Utrymme

  Vi har 15G utrymme att slösa på, detta delas mellan eventuella mailboxar och webutrymmet. Lägger man upp en ganska normal hemsida (sällan mer än 500k) bör vårat utrymme räcka till.

  Hur lägger jag upp filerna?

  Ni skapar era egna underkataloger och.nu/hem där ni fritt kan rumstrera om i era filer med valfritt ftp-program.

  Då vi har ett ganska enkelt och billigt konto har vi bara ett password till vårat konto, detta innbär att vi lägger ett väldigt stort ansvar på de som har tillgång till att inte förstöra för oss andra. Ni får ändra i era egna bibliotek men håll tassarna borta alla andras.

  Om någon skulle överträda detta kommer vederbörande stängas av omedelbart och permanent.


  FTP

  För att kunna komma åt att ladda upp filerna så ange ftp://ftp.och.nu som ftp-adress och ditt bibliotek i public_html/ som target bibliotek. Ett tips är att ladda upp html-filerna i asci-format för att få rätt på radbrytningarna.

  Användarnamn och password finns under och.nu/hem när du har anmält att du önskar ha webutrymme, (dessa får inte spridas på något annat sätt).

  Glöm inte att lägga filerna i ert egna underbibliotek.


  Mailinglista

  En sådan finns, men vi blev tvungen bort länken från webben då spam hade börjat leta sig fram till den.

  Facebook

  Vi har förflyttat diskusioner om domänens framtid till ett av de populärare sociala siterna: Facebook. Är du medlem i och.nu men inte i vår facebook grupp kontakta Ivar Nilsson på facebook så fixar han detta.

 • Denna sida upprätthålls av Webmaster Till Index