BK Yoi Styrelsemöte nr 9
29/9- 2019




Närvarande
Ivar Nilsson

Glenn Bardh

Tuija Kilian
Elin Wikenmark
Daniella Heits
Sören Forsberg
Mikael Fritzson

1.Mötets öppnande
Ivar förklarar mötet öppnad


2.Val av ordförande, sekreterare och justerare

Till Ordförande valdes Ivar Nilsson

Till Sekreterare valdes Tuija Kilian

Till Protokolljusterare valdes Daniella Heits


3. Godkännande av föredragningslistan

Föredragningslistan godkändes


4. Rapporter
a. Ordförande
Ivar har gett Sebastian Jonsson en nyckel till klubben. Han har börjat hjälpa till på Judopassen.
Klubben behöver införskaffa en ny surfplatta samt skrivare. Ivar har hittat på NetonNet som
ska köpas in samt en trådlös laddare.
Klubben glömde och skicka in pappret till årets LOK stöd i tid så bidraget därifrån blev 80% av det vi skulle ha fått. LOK stödet ska lämnas in varje år senast 15/2 samt 15/8. Vi måste försöka påminna varandra om att det ska in i rätt tid så vi inte missar detta någon mer gång.
Klubben har skickat in en indrivning till kronofogden om utebliven betalning av en dräkt och T-shirt i våras och nu har kronofogden hört av sig att vi ska betala in dessa 300kr som det kostar. Om inte klubben har hunnit få sina pengar innan våren 2020 så kommer det att kosta 600kr om året ifall indrivningen ska fortsätta. Klubben får ta ställning till detta våren 2020.
KM som klubben skulle ha tillsammans med Habo fick ställas in. Tyvärr så var intresset från dom aktiva i klubben så dåligt så man kände att det inte är lönt att anordna detta.


b. Kassören
På föreningens företagsskonto finns 136 206,75 kr

På föreningens Sparkonto finns 75 471,17 kr
Betalande medlemmar Lattjo 8, Judo 7, Taiso 1 och Jujutsu 14

Det släpar en del betalningar fortfarande ca 35st. Klubben ska skicka sms eller ge nya fakturor till dom som inte har betalat än för att vara säker på att dessa får en räkning. Klubben har lite problem med några mejladresser där mailen inte kommer fram.

c. Sektions ansvariga rapporter
Judo

Ivar har varit på Riksutbildning i 31 augusti.
Sebastian Jonsson ska iväg på Intruktörsutbildning genom SISU i Ljunby.
Ivar kommer att hålla i en hjälptränarutbildning för Anna, Emil, Mattias och Filip samt kanske Rickard inom snar framtid.
Judo sektionen har tappat lite aktiva efter sommaruppehållet. Barnen har minskat men dom vuxna fortsätter att vara ca8st.
Andreas Eckert kommer att sluta som ledare för LattjoMattLajban vid årsskiftet så klubben behöver hitta någon som kan ta över.
Ivar har uppdaterat klubbens medlemsregistret på Idrottonline (vilket är ett krav från Svenska Judoförbundet)


Jujutsu
Klubben har haft Tom, William och Glenn på Svartbältesläger 28/9
Jujutsu har väldigt bra på sina träningar. Dom har löst barngrupperna så att dom har gemensam uppvärmning och sen delar dom upp gruppen i 2 delar. En med dom nya barnen och den andra med dom mer vana och det har blivit mycket bättre för alla.

Glenn presenterade sitt utdrag från Belastningsregistret.


5. Kommande tävlingar, läger och utbildningar
Glenn och Tom:s 3:e Dans gradering i Uppsala 30 nov.
30 oktober är det kvällsträning för Glenn i Jujutsu i Linköping.
Kvällsläger Jujutsu 20 oktober i Alingsås
Höstläger i Uppsala i Jujutsu 4-6 oktober
22-24 oktober C kurs Jujutsu


6. Utgifter
Ivars resa till Lindesberg med hotell 3133,15kr plus resekostnad 925kr
Ivars Riksfortutbildning 2500kr
Svartbältesläger i Linköping 1600kr
Indrivning kronofogden 300kr
2st Svartbältesgraderingar för Tom och Glenn på 2500kr var

7. Tillsynen av Lokalen
Miljö och Hälsa har varit och gjort en kontroll i klubbens lokaler. Allt annat var bra förutom varmvattnet som inte blev tillräckligt varmt. Fastighetsägaren har fått höja värmen samt skickat in till Miljö och Hälsa att detta har åtgärdats. Dom hade även åsikter om att vi helst skulle ha pappershanddukar på toaletterna istället för handdukar som vi har nu men inget som vi var tvungna och ändra.

8.Lokal
Tom har varit i kontakt med Sven Allan Egerbo på Novidux. Novidux har flyttat men Sven Allan har fortfarande hyreskontrakt på den gamla lokalen. Tom har varit där och tittat hur det ser ut ifall klubben skulle kunna flytta dit och ta över hyreskontraktet. Mikael ska prata med Tom att han skriver ner vad dom har pratat om så styrelsen kan ta del av vad som sagts och hur det ser ut för att sedan kunna gå vidare ifall det skulle bli aktuellt.
Ivar har varit i kontakt med Magnus Roslund på Mullsjö Dykarförening ifall dom vill hitta en lokal som klubben och dom kan dela på men Magnus var inte intresserad av det för tillfället.

9.Vinterläger
Klubben kommer att hålla i ett vinterläger 8/2 2020. Klubben ska bjuda in klubbarna från Habo, Jönköping samt Norrahammar.
Kronängsskolans lokaler samt simhallen är bokad redan.
Tuija ska kolla ifall vi får låna köket och matsalen samt ordna maten.

10. Smålandsidrotten
Det skulle komma en representant från Smålandsidrotten till styrelsemötet idag men han kunde inte komma men ska försöka så han kan komma till nästa styrelsemöte.

11. Nästa möte
27 oktober kl.13.00 på Landh`s

12. Övriga frågor
Klubben har ett aktivitetspris som delas ut varje termin. Styrelsen har bestämt att detta aktivitetspris ska bara gälla för barn och ungdomsgrupperna. Närvaron räknas bara på den träningen som man är uppskriven på. Det går alltså inte blanda både Judo och Jujutsupassen. Priset denna terminen kommer att vara en svart T-Shirt med vitt tryck till dom som kommer på första, andra samt tredje plats.

Klubben har fått en jujutsudräkt samt en bok skänkt till sig som klubben ska ge till någon som behöver en som kanske inte har möjlighet att köpa en själv. Ivar ska titta vidare på vad klubben ska göra med dessa.

Ivar behöver påminnas om att ta kontakt med Sandhems tryckeri om vårat framtida samarbete så medlemmar kan börja beställa kläder med klubbens logga.

Klubben behöver få tag på fler tränare till både LattjoMattLajban efter Andreas samt till Taiso passen.

Elin ska ta hand om Julbordsplaneringen i år. Vi ska till Björkhaga men vi får återkomma vilken dag det blir.


13. Mötets avslutande

Ivar förklarade mötet avslutat



Ordförande


Sekreterare


Protokolljusterare